Quantcast

make & make test issue

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

make & make test issue

Guy Picton Phillipps
Hello,

I am trying to install mapserver from source on a clean install of
Ubuntu 9.10 32bit server version.

Prior to trying to install shapelib, I have installed the following
libraries:

freetype-2.3.12
gd-2.0.35
jpegsrc.v6b
libpng-1.4.1
proj-4.7.0
zlib-1.2.5

The directory where untarred shapelib files are stored is
/usr/local/src/shapelib-1.3.0b1

Running 'make' from this location as root gives the following:

=======================================
root@vbox9-10serveri386:/usr/local/src/shapelib-1.3.0b1# make
cc -g -Wall -c shpopen.c
shpopen.c:237: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall -c safileio.c
safileio.c:68: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall shpcreate.c shpopen.o safileio.o  -o shpcreate
shpcreate.c:64: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall shpadd.c shpopen.o safileio.o  -o shpadd
shpadd.c:85: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall shpdump.c shpopen.o safileio.o  -o shpdump
shpdump.c:86: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall shprewind.c shpopen.o safileio.o  -o shprewind
cc -g -Wall -c dbfopen.c
dbfopen.c:151: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall dbfcreate.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfcreate
dbfcreate.c:61: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall dbfadd.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfadd
dbfadd.c:69: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall dbfdump.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfdump
dbfdump.c:76: warning: âcvsid_awâ defined but not used
cc -g -Wall shptest.c shpopen.o safileio.o  -o shptest
shptest.c:65: warning: âcvsid_awâ defined but not used
=======================================


running 'make test', also from this location as root gives:

========================================
root@vbox9-10serveri386:/usr/local/src/shapelib-1.3.0b1# make test
******* Stream 2 Succeeded *********
./makeshape.sh: 8: shpcreate: not found
./makeshape.sh: 9: dbfcreate: not found
./makeshape.sh: 11: shpadd: not found
./makeshape.sh: 12: dbfadd: not found
./makeshape.sh: 14: shpadd: not found
./makeshape.sh: 15: dbfadd: not found
./makeshape.sh: 17: shpadd: not found
./makeshape.sh: 18: dbfadd: not found
./makeshape.sh: 20: shpdump: not found
./makeshape.sh: 21: dbfdump: not found
make: *** [test3] Error 127
=========================================

I see that the CFLAGS in the Makefile can be edited, but am not clear
what should be edited or whether this is the cause of the problem?

I have spent some time searching for hints to this, but so far have
drawn a blank, so any suggestions gratefully received!

Thanks,

Guy
_______________________________________________
Shapelib mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/shapelib
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: make & make test issue

Frank Warmerdam-2
guy picton phillipps wrote:

> Hello,
>
> I am trying to install mapserver from source on a clean install of
> Ubuntu 9.10 32bit server version.
>
> Prior to trying to install shapelib, I have installed the following
> libraries:
>
> freetype-2.3.12
> gd-2.0.35
> jpegsrc.v6b
> libpng-1.4.1
> proj-4.7.0
> zlib-1.2.5
>
> The directory where untarred shapelib files are stored is
> /usr/local/src/shapelib-1.3.0b1
>
> Running 'make' from this location as root gives the following:
>
> =======================================
> root@vbox9-10serveri386:/usr/local/src/shapelib-1.3.0b1# make
> cc -g -Wall -c shpopen.c
> shpopen.c:237: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall -c safileio.c
> safileio.c:68: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall shpcreate.c shpopen.o safileio.o  -o shpcreate
> shpcreate.c:64: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall shpadd.c shpopen.o safileio.o  -o shpadd
> shpadd.c:85: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall shpdump.c shpopen.o safileio.o  -o shpdump
> shpdump.c:86: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall shprewind.c shpopen.o safileio.o  -o shprewind
> cc -g -Wall -c dbfopen.c
> dbfopen.c:151: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall dbfcreate.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfcreate
> dbfcreate.c:61: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall dbfadd.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfadd
> dbfadd.c:69: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall dbfdump.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfdump
> dbfdump.c:76: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> cc -g -Wall shptest.c shpopen.o safileio.o  -o shptest
> shptest.c:65: warning: âcvsid_awâ defined but not used
> =======================================
>
>
> running 'make test', also from this location as root gives:
>
> ========================================
> root@vbox9-10serveri386:/usr/local/src/shapelib-1.3.0b1# make test
> ******* Stream 2 Succeeded *********
> ./makeshape.sh: 8: shpcreate: not found
> ./makeshape.sh: 9: dbfcreate: not found
> ./makeshape.sh: 11: shpadd: not found
> ./makeshape.sh: 12: dbfadd: not found
> ./makeshape.sh: 14: shpadd: not found
> ./makeshape.sh: 15: dbfadd: not found
> ./makeshape.sh: 17: shpadd: not found
> ./makeshape.sh: 18: dbfadd: not found
> ./makeshape.sh: 20: shpdump: not found
> ./makeshape.sh: 21: dbfdump: not found
> make: *** [test3] Error 127
> =========================================
>
> I see that the CFLAGS in the Makefile can be edited, but am not clear
> what should be edited or whether this is the cause of the problem?
>
> I have spent some time searching for hints to this, but so far have
> drawn a blank, so any suggestions gratefully received!

Guy,

I think the problem is that the calls to the test programs in the
makeshape.sh are not specific about the path to the executables, and
you don't have the current directory in the path (common with root).

try changing the lines like this in makeshape.sh:

shpcreate test polygon
dbfcreate test.dbf -s Description 30 -n TestInt 6 0 -n TestDouble 16 5

to be like this:

./shpcreate test polygon
./dbfcreate test.dbf -s Description 30 -n TestInt 6 0 -n TestDouble 16 5

Let me know if this works,and I'll fix it up stream.  It does look like
the build worked fine.  The cvs_id warnings are nothing.


Best regards,

--
---------------------------------------+--------------------------------------
I set the clouds in motion - turn up   | Frank Warmerdam, [hidden email]
light and sound - activate the windows | http://pobox.com/~warmerdam
and watch the world go round - Rush    | Geospatial Programmer for Rent

_______________________________________________
Shapelib mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/shapelib
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: make & make test issue

Guy Picton Phillipps
Hi Frank,

Thanks - this worked. The output now shows that stream2 & stream3 succeeded.

Very much appreciated for your help.

Guy



Frank Warmerdam wrote:

> guy picton phillipps wrote:
>> Hello,
>>
>> I am trying to install mapserver from source on a clean install of
>> Ubuntu 9.10 32bit server version.
>>
>> Prior to trying to install shapelib, I have installed the following
>> libraries:
>>
>> freetype-2.3.12
>> gd-2.0.35
>> jpegsrc.v6b
>> libpng-1.4.1
>> proj-4.7.0
>> zlib-1.2.5
>>
>> The directory where untarred shapelib files are stored is
>> /usr/local/src/shapelib-1.3.0b1
>>
>> Running 'make' from this location as root gives the following:
>>
>> =======================================
>> root@vbox9-10serveri386:/usr/local/src/shapelib-1.3.0b1# make
>> cc -g -Wall -c shpopen.c
>> shpopen.c:237: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall -c safileio.c
>> safileio.c:68: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall shpcreate.c shpopen.o safileio.o  -o shpcreate
>> shpcreate.c:64: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall shpadd.c shpopen.o safileio.o  -o shpadd
>> shpadd.c:85: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall shpdump.c shpopen.o safileio.o  -o shpdump
>> shpdump.c:86: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall shprewind.c shpopen.o safileio.o  -o shprewind
>> cc -g -Wall -c dbfopen.c
>> dbfopen.c:151: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall dbfcreate.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfcreate
>> dbfcreate.c:61: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall dbfadd.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfadd
>> dbfadd.c:69: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall dbfdump.c dbfopen.o safileio.o  -o dbfdump
>> dbfdump.c:76: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> cc -g -Wall shptest.c shpopen.o safileio.o  -o shptest
>> shptest.c:65: warning: âcvsid_awâ defined but not used
>> =======================================
>>
>>
>> running 'make test', also from this location as root gives:
>>
>> ========================================
>> root@vbox9-10serveri386:/usr/local/src/shapelib-1.3.0b1# make test
>> ******* Stream 2 Succeeded *********
>> ./makeshape.sh: 8: shpcreate: not found
>> ./makeshape.sh: 9: dbfcreate: not found
>> ./makeshape.sh: 11: shpadd: not found
>> ./makeshape.sh: 12: dbfadd: not found
>> ./makeshape.sh: 14: shpadd: not found
>> ./makeshape.sh: 15: dbfadd: not found
>> ./makeshape.sh: 17: shpadd: not found
>> ./makeshape.sh: 18: dbfadd: not found
>> ./makeshape.sh: 20: shpdump: not found
>> ./makeshape.sh: 21: dbfdump: not found
>> make: *** [test3] Error 127
>> =========================================
>>
>> I see that the CFLAGS in the Makefile can be edited, but am not clear
>> what should be edited or whether this is the cause of the problem?
>>
>> I have spent some time searching for hints to this, but so far have
>> drawn a blank, so any suggestions gratefully received!
>
> Guy,
>
> I think the problem is that the calls to the test programs in the
> makeshape.sh are not specific about the path to the executables, and
> you don't have the current directory in the path (common with root).
>
> try changing the lines like this in makeshape.sh:
>
> shpcreate test polygon
> dbfcreate test.dbf -s Description 30 -n TestInt 6 0 -n TestDouble 16 5
>
> to be like this:
>
> ./shpcreate test polygon
> ./dbfcreate test.dbf -s Description 30 -n TestInt 6 0 -n TestDouble 16 5
>
> Let me know if this works,and I'll fix it up stream.  It does look like
> the build worked fine.  The cvs_id warnings are nothing.
>
>
> Best regards,
>
_______________________________________________
Shapelib mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/shapelib
Loading...